2015. augusztus 13., csütörtök

Születésnap

Kicsi lányom betöltötte a második életévét. E jeles napon épp Törökországban nyaraltunk, és mivel all inclusive ellátásban részesültünk, úgy gondoltam, kérek a recepción aznap estére egy tortát. Mekkora buli lesz, az ötévesem is meglepődik, az étterem együtt énekli majd a Happy birthday-t, készül egy csomó kép meg videó, amit majd 20 év múlva is jó lesz visszanézni! :)
Aha, csak amikor két nap után érzékeltem, hogy az étterem nem neki való hely – nagyjából két perc és pár kanál étel után úgy döntött, köszöni, ő innen szabadul – lemondtam a meglepi tortáról! :( Nem jó érzés, mikor valami szupi meglepit anya eltervez, a drága porontya meg keresztül húzza a számításait!

Így maradt az itthoni ünneplés!

Sok idő nem volt a készülődésre, nyár lévén soha nem vagyunk itthon, eleget teszünk kötelezettségeinknek, összehozzuk olyanokkal a találkát, akiket ezer éve nem láttunk, közben szervezzük a gyerekeknek a programokat, hogy jól érezzék magukat ők is a nyáron, és legyenek emlékeik… – néha tényleg jó lenne, ha egy nap kétszer 24 órából állna!
Úgyhogy a buli előtti nap elkészítettük Minnie egeres tortáját (nem mintha tudná, hogy ki az a Minnie, :) de mi azért dolgoztunk vele), a buli napján pedig feldíszítettük a lakást lufikkal és boldog születésnapot feliratokkal.


A nagy aranyos volt, a tortánál is segített – megenni a tortára való marcipán egy részét – és a díszítésnél is segített – játszani a lufikkal és ezáltal egyet-kettőt kidurrantani! :) Nem volt hosszú a meghívottak listája: keresztszülők, nagyszülők és mi!
Bezsebelte az ajándékokat, és nagyokat játszott az unokatesókkal.

  

Az egyszerűség kedvéért az udvaron bográcsoztunk (egy jó kis marhalábszár pörkölt volt nokedlival). Utána torta és késő délutánra még egy kis házi készítésű pizza. Aranyos volt a leányzó, mert mikor énekeltünk neki a Boldog, boldog, boldog születésnapot…. , az nagyon tetszett neki, és hangos kacajokban tört ki! :)
Az ajándékoknak örült, de igazából ez még nem az a szülinap volt, amit úgy nagyon értett volna. 
Járt neki egy kirándulás is a Margit szigetre és bár erre sem fog emlékezni, de velünk együtt jól szórakozott :)Majd talán a harmadik! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése