2014. december 5., péntek

Jön a Mikulás!


Gyerekkorunkban mi is írtunk levelet a Mikulásnak és/vagy a Jézuskának. Most, hogy felnőttünk gyermekeink kívánságlistájánál bábáskodunk.
Hetek óta látják a kicsik az áruházakban a csoki-mikulásokat, és eleinte még kérdezősködnek is róla, de aztán oly megszokottá válik, hogy már nem foglalkoznak vele.


De mi járhat a fejükben?


A mesékben az van, hogy titokban, éjjel, rénszarvasszánnal érkezik a Télapó. Ehhez képest jön az oviban, apu, anyu munkahelyén, sőt a nagyiknál is hagy valami ajándékot.

Megmagyarázható, hogy hozzánk a szállodába is ellátogat a Mikulás, mert a nálunk vendégeskedő gyerekeket is meg kell lepnie valamivel és az is normális, hogy napok óta van „Mikulás postaládája”, amibe bedobhatják leveleiket, amit a nagyszakállúnak írtak és még azokra is gondoltunk, akik otthon írnak, rajzolnak a Télapónak, mert elküldhetik nekünk, mi meg továbbítjuk a Mikulás bácsinak.


Mindenki szereti ezt az időszakot, mert a gyerekek álomvilágába mi felnőttek is bebocsátást nyerünk. 

Együtt figyeljük a kicsikkel, hátha meghalljuk a Télapó szánjának csilingelését, nyomokat vizsgálunk, járt-e már felénk a nagyszakállú és estefelé izgatottak leszünk, hogy mikor alszik el végre csemeténk, hogy a Mikulás nyugodtan elhelyezhesse ajándékát a szépen kitisztított cipőcskékben, csizmácskákban, vagy az ablakban.



A titokzatosság a gyerekeknek nagyon tetszik, és bár a várakozás nem az erősségük, mégis az egyik legjobb dolog, hogy számolni lehet, hányat kell még aludni, amíg kiderül mit rejt a nagy puttony.

Aztán alig 3 hét múlva már karácsony, ami ismét egy csodás időszak a sok ajándékkal, Jézuskával, angyalokkal, finomságokkal.

Már egy pár hónapos baba is rácsodálkozik a karácsonyfára, de ne szaladjunk ennyire előre, élvezzük a Télapó társaságát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése