2016. március 2., szerda

Az utolsó simítások – véghajrában

36. hétbe léptünk, hivatalosan négy és fél hét, és véget ér az utolsó 9 hónapos más állapot! Igen, az utolsó, hiszen ő lesz a harmadik gyermekünk, és néha még mindig előfordul, hogy eszembe jut egy-egy testvérharcnál, hogyan is fogunk elbírni hárommal.
Nyilván valahogy megoldjuk, de az ember mindig a legjobbat akarja kihozni a feladataiból, és ez sajnos mégsem mindig sikerül!
A lányom ekkorra már megszületett, úgyhogy 

itt az ideje becsomagolni a bőröndöt!

Írtam listát, mi kell nekem a kórházi napokra és mi kell a babának! Rájöttem, hogy a fele még meg sincs, úgyhogy kicsit bepánikolva közöltem a férjemmel, hogy most azonnal el kell menni megvenni mindent, mert mi van, ha holnap beindul a szülés…! 


El is indultunk, vettünk fertőtlenítő wc törlő kendőt és papír wc ülőke „huzatot” – hát, tudjuk, hogy a kórházi wc-k hogyan is néznek ki, viszont frissen szülve (akár sima szülés, akár császár) nem fogom tudni követni a szigorú elveimet, miszerint csak és kizárólag az itthoni wc-re ülök rá!
Vettünk eldobható bugyit és melltartó betétet. 
A babának vettünk cumis üveget, cumit, textil pelenkát, popsi törlő kendőt, újszülött pelenkát…
Hazaérve rögtön elővettem a sterilizálót is, hogy már eleve úgy csomagoljam el a bőröndbe mind a cumit, mind a cumisüveget! Ruhákra nincs szükség, hiszen nagy fiamtól majdnem minden ruha megmaradt, viszont fent van a padláson, úgyhogy hajrááá!

Hála Istennek, volt annyi eszem,

hogy minden méretet külön dobozba raktam el, úgyhogy könnyű volt megtalálni az újszülött ruhákat. Kimostam, kivasaltam őket, miközben elöntöttek az emlékek: jaj, ezt is, azt is hogy szerettem Leventén J !

Szóval ezzel is megvagyunk!
Már csak három fő dolog hiányzik – autós hordozó, babakocsi, légzésfigyelő!
Az első kettőt használtan fogom megvenni, az utolsóban nem engedek, annak vadi újnak kell lennie! Ki is néztem az első kettőt, és egy nap alatt el is mentünk értük, meg is vettük őket, mert szerencsére sikerült jó állapotban és jó áron találni!
Szóval, az egyetlen, ami még nincs meg, az a légzésfigyelő!


A mai napra a kiságy felállítása és átmosása van terítéken, ezzel befejezzük a készülődést, jöhet, amikor úgy gondolja, bár még két hetet jó lenne bent maradnia J !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése