2015. június 14., vasárnap

Mire emlékszik a gyerek?


Vendégünk tollából…

Szomszédasszonyom egyik lánya és unokái (a lány 9, a fiú 11 éves) Amerikában élnek. Két évente eljönnek a mamához nyaralni 4-5 hétre. 
Ilyenkor én mindig pánikba esek (a történethez hozzátartozik, hogy egy 3 lakásos társasházban lakunk, közös területekkel), mert az én nagy és okos fiammal (5 és fél) valahogy egyik évben sem sikerült megértetni, hogy hagyja a gyerekeket békén, ne akarjon folyton szomszédolni! 
Persze őt is megértem, ki van éhezve az itthoni gyerektársaságra, hiszen az óvodai 30-as gyereklétszám után itthon „csak” egy hugit talál!


Egyik nap (szomszédasszonyunk másik unokája is megérkezett – 6 éves kislány, és Szegeden él) élveztük a nyári, kiülős, szellős estét, amikor egyetlen fiú csemeténk hazatalált a szomszédból, és szomorúan közölte, hogy a lányok mindig elfutnak előle (persze hallottam azt az elfutást – sikítozva, vidáman, élvezve a nemek közti különbséget és a korkülönbség adta lehetőséget – olyan igazi gyerek módra). 

Ekkor jöttünk mi, szülők a „tanító mesével”! 

Elmeséltük neki, hogy amikor apa anyának udvarolt, akkor bizony anya sem szerette, hogy apa túl rámenős volt, és ezért elküldte őt. És amikor apa elment és anya napokig nem látta őt, anya akkor jött rá, hogy apa hiányzik neki, ezért visszahívta. Szóval ne lógjon a lányok nyakán, mert azt egyik lány sem szereti (mert a lányok már csak ilyenek, legyenek 6, vagy éppen 22 évesek) és akkor majd ők fogják keresni! 
Másnap az én nagyom elmesélte szomszédasszonyunknak, hogy este milyen jót beszélgettünk. A kérdésre, hogy miről, azt felelte: 
„Hát, hogy ne lógjak a lányok nyakán”!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése